Apotheek Jonckheere - Digi Pharma kreeg begin juli 2020 een nieuwe eigenaar en gaat verder onder een nieuwe naam. Van harte welkom!

kijksluiter

Maakte jij ook al kennis met onze online service voor smartphone, tablet of pc? Dan heb je vast al gemerkt dat je voor elk product een bijsluiter kan raadplegen in de applicatie. Vanaf nu staat daar ook (tijdelijk) een kijksluiter bij!

Wat is een kijksluiter?

Een kijksluiter is een bijsluiter in videoformaat. Een bijsluiter bevat vaak veel informatie waar je (op dat moment) geen boodschap aan hebt. Bovendien is de taal die gebruikt wordt niet altijd even gemakkelijk om te begrijpen, zeker als je geen medische achtergrond hebt.

In de video’s wordt er daarentegen begrijpelijke spreektaal gebruikt. 
Bovendien kan je dankzij een handig overzicht en interactief menu bepaalde onderwerpen eenvoudig opzoeken en herhalen. Bijvoorbeeld of je met de auto mag rijden of een glas wijn drinken bij je medicatie.

Daarnaast vind je ook vaak een instructievideo terug. Zo wordt het nog duidelijker hoe je juist jouw medicatie inneemt en neemt de kans op slagen van jouw therapie zeker toe.

Waarom is dit een proefproject?

De Kijksluiter is van origine Nederlands. De tool wordt tijdelijk in de online applicatie geïntegreerd om de bruikbaarheid ervan in Vlaanderen te testen. Bekijk dus zeker eens de video’s en geef ons jouw mening!

Update: de poll is ondertussen afgesloten. De deelnemers gaven allemaal aan de kijksluiter handig te vinden en een meerwaarde voor de therapie.

Bron: Apotheek Van Overberge, Farmad Online, Kijksluiter.nl