Apotheek Jonckheere - Digi Pharma kreeg begin juli 2020 een nieuwe eigenaar en gaat verder onder een nieuwe naam. Van harte welkom!

 

Vanaf nu zijn wij ook een Zorgpunt Apotheek!

 

Zorgpunt is een netwerk van meer dan 300 Zorgpunt Apotheken in Vlaanderen die samenwerken met thuisverpleegkundigen, kinesisten en andere zorgverleners. Sinds enkele weken zijn wij ook een Zorgpunt Apotheek! Dit betekent dat er allerlei thuiszorgmateriaal bij ons te verkrijgen is, zowel in verhuur, als in verkoop. 

Welk thuiszorgmateriaal is er allemaal beschikbaar?
Er is een breed gamma aan materiaal te verkrijgen. Hieronder een greep uit het aanbod:

  • Ziekenhuisbedden en toebehoren
  • Patiëntenliften
  • Rollators, rolstoelen en looprekken
  • Hometrainers
  • Toiletstoelen en toiletverhogers
  • Personenalarmen
  • Relaxzetels en zitkussens
  • Douchekrukken en stoelen
  • Incontinentiemateriaal

Via https://www.zorgpunt.eu/referrer/33791/shop/rental kan je bekijken welk materiaal er gehuurd kan worden, met de huurprijzen erbij vermeld. Het materiaal dat aangekocht kan worden, vind je op https://www.zorgpunt.eu/referrer/33791/shop

Hoe lang moet er minimum gehuurd worden?
Bij Zorgpunt huur je het nodige zorgmateriaal per dag, zonder minimale huurperiode. Je huurt net zo lang als dat jij dat nodig hebt. Zorgpunt voorziet deze flexibele oplossing om onnodige kosten voor patiënten te vermijden. Je kan immers niet voorspellen hoelang je ziek bent!

Hoe snel kan het materiaal geleverd worden?
Zorgpunt levert aan huis, zowel op weekdagen als in het weekend (zie hieronder voor de verschillende tarieven). De dag op voorhand word je op de hoogte gebracht van het tijdsblok van levering. De chauffeur levert, installeert en geeft uitleg over het gebruik van het materiaal. Op dit moment moet je niets betalen: geen waarborg, geen transportkost. Je ondertekent enkel de leverbon en het huurcontract .

Standaard levering: besteld voor 14u, levering na 2 werkdagen = € 30,00
Urgente levering: besteld voor 14u de volgende werkdag geleverd = € 55,00
Weekend levering: een niet urgente levering op zaterdag = € 85,00

Kan het materiaal ook afgehaald worden i.p.v. thuis geleverd?
Alle thuiszorgmateriaal kan aan huis geleverd en geïnstalleerd worden. Naast levering aan huis, worden sommige materialen ook bij de apotheek geleverd. Kleinere materialen zoals rollators, rolstoelen en toiletstoelen en materialen met een (*) kunnen rechtstreeks bij de apotheek worden opgehaald zonder leverkost. Grotere producten zoals bedden en zetels worden enkel aan huis geleverd, inclusief installatie met uitleg.

Wordt er een waarborg gevraagd?
Bij Zorgpunt betaal je enkel een waarborg als je een scooter huurt. Voor andere materialen hoef je geen waarborg te betalen.

Hoe kan je het materiaal bestellen?
Je kan ons contacteren via mail of telefoon om je te helpen het gewenste materiaal te bestellen en te laten leveren. Hieronder een kleine samenvatting hoe het hele proces verloopt:

1.  Bestel je thuiszorgmateriaal

Zorgpunt lichtgrijze ondergrond 

Bestel bij je lokale Zorgpunt apotheek.

 

2. Kies je dag van levering

Zorgpunt lichtgrijze ondergrond

Wij leveren elke dag aan huis, ook in het weekend.

 

3. Levering & installatie thuis

Zorgpunt lichtgrijze ondergrond

De chauffeur levert, installeert en geeft uitleg over het gebruik van het materiaal. 

 

4. Ophaling

Zorgpunt lichtgrijze ondergrond

Wij halen de aan huis geleverde thuiszorgmaterialen ook op. Wanneer je de huurstop doorgeeft, zetten wij de facturatie stop en wordt de ophaling ingepland.
 

Is er terugbetaling voorzien op het thuiszorgmateriaal?
Via het VSB (Vlaamse Sociale Bescherming) kan je een tegemoetkoming krijgen in de kosten voor het verkrijgen van een rollator, rolstoel of scooter. 
Hiervoor heb je een medisch voorschrift MOHM nodig. Dit formulier kan je zelf afdrukken of afhalen in de apotheek. Dit voorschrift neem je vervolgens mee naar jouw huisarts. Jouw huisarts zal dit document invullen volgens jouw huidige medische situatie en mobiliteit.

Op jouw voorschrift staat aangeduid op welk type mobiliteitshulpmiddel je recht hebt. Je neemt het voorschrift mee naar de apotheek, waar we samen met jou de mogelijkheden zullen bekijken. Indien nodig, zal een gespecialiseerd verstrekker tot bij jou thuis komen om jouw mobiliteitshulpmiddel op maat op te meten en eventuele aanpassingen voorzien. Voor elk type mobiliteitshulpmiddel is er steeds een basis uitvoering beschikbaar die volledig gedekt zal worden door middel van de tussenkomst van de Vlaamse Sociale Bescherming. Wanneer je kiest voor een duurdere uitvoering, zal je zelf een supplement moeten betalen. 

In de apotheek staan er steeds rollators klaar die je direct kan meenemen naar huis. Indien je toch een ander type rollator wil, wordt deze zo snel mogelijk opgestuurdVoor andere mobiliteitshulpmiddelen is er een wachttijd van ongeveer 1 tot 3 maand. Om deze wachttijd te overbruggen, kunnen we je bij Zorgpunt helpen met een tijdelijk huurmodel.

Om de hoeveel tijd heb ik opnieuw recht op een tussenkomst?
Na een aantal jaar kan je een nieuw mobiliteitshulpmiddel aanvragen. Deze hernieuwingstermijn is afhankelijk van het type mobiliteitshulpmiddel dat je hebt en je leeftijd. Om een nieuwe aanvraag te doen voor je rollator, rolstoel of scooter zal je dus opnieuw het medisch voorschrift MOHM laten invullen door jouw huisarts. Heb je het moeilijker gekregen om je te verplaatsen of is je gezondheidstoestand veranderd? Dan kan je ook vragen om je hulpmiddel sneller te vervangen dan de voorziene hernieuwingstermijn. Je arts zal een nieuwe aanvraag opstellen met motivering waarom je sneller een nieuw mobiliteitshulpmiddel nodig hebt.

Is er terugbetaling op het incontinentiemateriaal?
Als Zorgpunt apotheek geven wij tot 40% korting op incontinentiemateriaal van Hartmann (Molicare), AMD en Attends en tot 20% korting op TENA. Heb je een onbehandelbare vorm van incontinentie en woon je nog thuis? Dan heb je mogelijks recht op een forfaitaire vergoeding door jouw mutualiteit. Wij kunnen jou ook helpen om dit aan te vragen.

Indien je meer info wenst, bel ons gerust op of stuur een mailtje!

 

 

Bron: www.zorgpunt.eu